sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Max ponin kyydissä


vanha kuva
Torstaina suuntasin kymmenen maissa junaasemalle hakemaan Ikaa,Nixu ja Lottaa. Jatkoimme junikselta tallille, katsoimme jos hepat olisivat ne joita toivoimme. Minulle ei ollut ensin jaettu hevosta edellispäivänä, joten vinkkasin Hansulle että voisin mennä Maxiella, joka sopikin koska Max ei mennyt muuten tunnille. 
Kävimme hakemassa hepat sisään jonka jälkeen näytin paikkoja vieraille. Aloimme sitten kaikki harjailemaan ja varustamaan ratsujamme. Kello löi yksitoista ja suuntasimme maneesiin. Pienen satulavyöoperaation jälkeen pääsinkin vihdoin selkään. 

alkutunnista ei ole kuvia sikis poni hikinen XD

Alkukäyntejen jälkeen otin ohjat tuntumalle ja rupesin taivuttelemaan. Max tuntui hyvältä alusta saakka, kuunteli hyvin pieniä apuja. Siirryin aika äkkiä raviin ja annoin Maxien ravata pidemmällä kaulalla. Tein paljon ympyröitä ja pidin huolta siitä että hyvä tahti säilyisi yllä. Otimme myös mukaan verkkalaukkoja, itse huolehdin siitä että laukka pysyisi terävänä. Laukkasin aina ympyrän jonka jälkeen pitkän sivun kevyeessäistunnassa. 

Sitten kuin laukka pyöri hyvin rupesin työstämään sitä ympyröillä. Maxie oli alusta lähtien laukkassa todella hyvä, taipui sopivasti ja kulki hyvässä muodossa. Yksi laukka pätkä (joka näkyy myls videolla) oli todella hyvä! Aina kun tuli todella hyvä pätkiä annoin Maxien laukata pitkän sivun vapaammin. Vaihdoimme suuntaa ja jatkoimme työskentelimistä. Itse en laukkaillut kovinkaan paljon tähään suuntaan. Hansu sanoi että Maxie näyttää oikein hyvältä että siirry käyntiin, joten siirsin sopivassa kohdassa käyntiin.

Ihan hikinen poni
Välikäyntejen jälkeen jatkoimme pohkeenväistö tehtävällä,väistöjen ohella teimme myös voltteja. Ratsastimme keskihalkaisijaa pitkin ensin vähän matkaan, jonka jälkeen rupesimme väistättämään uraa kohti. Ensimmäiset väistöt ei mennyt ihan nappiin, takapuoli jäi jälkeen ja suoruus ei ollut hyvä. Sain kuitenkin korjattua asiat ja tuli pari hyvää väistöä. Melkein kaikki väistöt menivät hyvin alussa, kuitenkin loppuakohden poni livisti vähän ja puskilavat edellä uraakohti. 
Vaihdoimme suntaa ja nyt vasemalle melkeinpä kaikki väistöt olivat hyviä! 



Otimme sit vähän vapaata työskentelyä ja loppuraveja. Loppuraveissa annoin taas pidempää ohjaa, ja poni venytteli ihan hyvin .  Max oli kyllä niin kiva jälleen kerran! On aina kiva välillä kiivetä ponin selkään, toivottavasti pääsen uudestaankin!


3 kommenttia: