torstai 5. maaliskuuta 2015

Ratsastusta hangossa


Hiihtoloma alkoi mukavasti kun suuntasin Ineksen ja Lotan kanssa hankoon tapaamaan Nixua ja Ikaa. Hankoon tullessa menimme ensin syömään ja kaupan kautta Nixulle ja sieltä tallille. Tallille tulessa sain tietää että menisin Olli nimisellä hevosella, jota olinkin toivonut.


Tunti johonka osallistui Ineksen kanssa alkoi vasta puoliseitsemän joten aika kului jutelessa muille tutuille ja kuvailemalla Nixun ratsastusta (lotta kyllä kuvasi, minä katsoin)...  Sitten olikin aika hakea hevonen tallista joka oli valmiiksi laitettu ja lähteä maneesiin. 

Kun saimme ottaa ohjia tuntumalle , minua vähän jännitti koska tiesin että Hangossa on erillainen ratsastustyyli kuin Billnäsissä. Ensimmäiset kierrokset meni siihen että yritin totutella erillaiseen ratsastustyyliin. 


c
Otimme sitten ravia ja verkkailimme aika itsenäisesti tekemällä ympyröitä. Ratsastuksenopettaja oli kiva ja kertoi , miten minun pitäisi ratsastaa Ollia. Ratsastin aika paljon ensin eteen, jolloinka opettaja sanoi, että Olli kulkee paremmin rauhalisemassa tahdissa, joka oli totta. Huomasin alkuverkkojen ajan että eri talleilla ratsastetaan erilailla mutta oli todella opettavasta ratsastaa näin! Kun niksit oli saatu ja hevonen kulki hyvin otimme välikäyntiä ja vaihdoimme suuntaa. Jatkoimme ympyröitten työstämistä vielä hekten.

Siirsimme sitten käyntiin ja teimme pohkeen väistöjä , jokta meni ihan ok hiukan hakemista oli ensin mutta lopuksi sujui ihan hyvin. Teimme samaa kevyeessäravissa joka oli minulle uutta koska me teemme aina harjoitusravissa pohkeenväistöt. Ravissa sujui melkeinpä paremmin.




Laukkoja otimme ympyröillä ja teimme sellaista tehtävää että otettiin kiinni edeltävä ratsukko. Ollin laukka oli todella mukava ja sitä oli kiva työstää laukassa. Joten laukkatyöskentely sujui todella hyvin , parhaiten kaikista asioista mitä teimme. 
Vielä otimme loppuraveja jotka menivät hyvin. Annoin pidempää ohjaa Ollille että se saisi kulkea pidemässä muodossa. 

Tunti meni ihan mukavasti ja oli uusi kokemus ratsastaa Hangossa. Joskus ehkä uudestaankin!






2 kommenttia:

  1. Menit kyllä super hienosti Ollilla, ihan silmät suurina sai ihailla. ;) Hyvä Krisu!

    VastaaPoista
  2. Onpas kivan näköinen heppa tuo Olli, ja näytti menevän hyvin teillä! Osaatko kuvailla paremmin, miten Hangossa oli erilainen ratsastustyyli kuin Billnäsissä? :)

    VastaaPoista