torstai 7. toukokuuta 2015

Vauhtihirmu


Tiistaina tuli pari mutkaa matkaan kun Essu vaihtuikin Arskuun. Alku tunnista teimme ympyrää puomejen yli laukassa ja laskimme välit, minulle taisi tulla kuusi askelta väliin jos muistan oikein. Parin ympyrän jälkeen vaihdoimme aina laukan, tietysti suuntakin vaihtui samalla.  Jatkoimme ympyrää mutta tulimmekin pienen ristikon yli ympyrällä vasemmassa suunnassa. Oikeassa kierroksessa tulimme pienen pystyn yli jossa oli vesimatto alla.



Vaihdoimme suuntaa ja tulimme kolmen askeleen linjan vesimatolta lankulle. Väli ei ollut lyhyt joten sai tulla aika reippaassa laukassa että väli ei jäisi pitkäksi. Arskulla oli vauhti päällä joten väli oli sopiva meille, minun piti vain muistaa että en saa ratsastaa liikaa eteen sitten kun tulemme rataa.
Tulimme linjan kahdesti koska jos oikaisi niin hyppäsi lankun ihan vinosti joten piti muistaa tehdä tie kunnolla. Toisella kerralla meni myös hyvin.
Tulimme kerran okseri ja portti linjan joka meni hyvin. Hyppäsimme myös kolmoissarjan ennen rataa. Kolmoissarjalle piti muistaa laukata koska keskellä oli okseri joka söi vauhtia. Arskulla oli sen verran meno päällä että ei ollut ongelmaa sen kanssa että vauhti ei olisi riittänyt.  Tulimme uudestaan kolmoissarjan korotettuna.



Kuvaajan oli pakko mennä laittamaan omaa hevosta tunnille,  joten ekan kolmoissarjan jälkeen ei ole enään kuvia. Toivottavasti kuitenkin saatte jotain selvää selityksistäni. Rata alkoi kuitenkin vesimatolla johon tuli hyvä hyppy. Vihreä okserin ylitettyä jatkui matka kolmoissarjalle, tulimme ainakin muistaakseni hyvin sisään sitten vauhtia kertyi ehkä vähän liikaa. Vesimatto- lankkulinja jäi sitten lyhkäseksi. Sain heti tulla uudestaan kolmoissarjan, vesimatto- lankkulinjan, okseri- porttilinjan.
Kolmoissarjalle  ratsastin  todella huonosti, Arsku tottakai pelasti ja päästiin kaikkien esteiden yli. Tulin vielä uudestaan kolmoissarjan ja vain vesimatto- lankkulinjan. Tällä kertaa tultiin hyvin kolmoissarjalle ja sain vielä hyvin mahtumaan ne kolme askelta linjan väliin.




Tunti ei mennyt ihan nappiin mutta on se hieno hevonen joka aina vie minut minkä tahansa esteen yli! Hiukan minua harmitti että en päässyt harjoittelemaan tätä tehtävää Essun kanssa. Ensi viikolla onkin viimeiset kisat Billnäsissä, saa nähdä jos pääsisin myös Arskulla hyppäämään. Essun kanssa olisi ainakin tarkoitus hypätä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti