torstai 5. helmikuuta 2015

Koulutunti Aadalla



Keskiviikkona ratsastin Aadan mutkan kautta koska minun olisi pitänyt mennä Nikellä, mutta Moa ja minä vaihdoimme hevosia. Ennen tuntia hieroin Aada koska hän on ollut vähän saikulla, jonka jälkeen harjasin ja varustin ratsun. Viimeiseksi heitin filti päälle ja lähdin maneesiin Moan seurassa
.

Kävelimme alkuäynnit, otimme ohjat ja teimme väistöjä niin että takaosa uran sisäpuolelle. Väistöt meni ihan ok , ei mitän huippuja mut ei kuitenkaan päin metsää. Aada oli aika hidas pohkeelle ja kysyi välillä onko pakko. Hyvien väistöjen jälkeen jatkoimme aika itsenäistä ravi työskentelyä molempiin suuntiin.


Jatkoimme periaatteessa samaa tehtävää koko tunnin. Isoja ympyröitä ja väistöjä. Otimme myös mukaan laukka työskentelyä jolloinka laukkasimme ympyrän ja pitkän sivun, väistätimme ja uusi laukka. Mutta takaisin ravi työskentelyyn. Aada oli vähän hidas ja jäykkä mutta pehmeni huomattavasti kun tein Hansun ohjastuksella irrottelevia taivutuksia. Sain pari tosi hyvää ympyrää tehtyä jolloin Aada työskenteli super hyvin.



Sitten otimme laukkaa mukaan ja siinä Aada oli tosi reipas mutta ihan kiva. Jossain vaiheessa tuli vähän ruuhkaa ja plasmat meni sekasin ja mikään ei enään onnistunut. Päätin ottaa käynti tauon kunnes muuta oli tehnyt tehtävän sitten otin vähän ravi työskentelyä. Kappas aada toimikin sen jälkeen hyvin ja loppuraveissa se työskenteli kivasti. En tiedä mikä tuli tuon laukka tehtävän aikana , mutta kaikki ei voi onnistua.... Aada on kuitenkin tosi kiva heppa ja haluan ehdottomasti mennä enemmänkin koulua sillä. Postauksesta tuli aika lyhyt koska tehtiin samaa tehtävää joten ei ole paljoa kerrottavaa! 



9 kommenttia:

  1. Teidät on haastettu! :) http://kavioilla.blogspot.fi/2015/02/haaste.html

    VastaaPoista
  2. Tsoi hienosti meette ja onnea kisoihin! :3 kivoja kuvia kans!

    VastaaPoista
  3. Kivan näköinen laukka tällä hepalla! :D Hienosti näyttää menevän, ratsastat hyvin :)

    welifedream.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo sillä on aika mukava laukka vaikka onkin aika iso :) kiitos!

      Poista
  4. Oi vähän hienosti, ratsastat kyllä super hyvin! 😊

    VastaaPoista