sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Kisakausi avattu!

kaikki kuvat (c) Linn ♥




Sunnuntaina lähdin kahdeksan maissa tallille koska lähtö kisoihin piti olla kello yhdeksän mutta lähdimmekin vasta puoli kymmeneltä. Olin jo lauantaina pakannut ja putsannut kamat joten vein ne tallille tulessa suoraan heppikseen. Veimme myös pienten ongelmien jälkeen turvetta ja heiniä heppikseen.  Sitten lastasimme hevoset ja lähdimme ajamaan kohti lohjaa.

Lohjalla minä ja ines menimme maksamaan lähtömaksut ja kävelemään rataa valmentajan kanssa, sillä aikaa muut laittoi Essua valmiiksi. Kuuskympin esteet näyttivät aika pieniltä ja rata oli simppeli joten lähdin turvallisen oloisen autolle. Vaihdoimme sitten heppojen järjestystä että saisimme Arskun ulos, sitten laitoimme Arskun valmiiksi ja lähdimme kävelemään. Lohjalla oli kauhea tuuli loimet lentelivät ja jopa maneesin pikkuovikin lensi... Olin vasta 22 lähtiä joten sain kävellä aika pitkään ulkona ennen kuin pääsin verkkaan. Verkkaan tullessa rupesin ravaamaan uraapitkin ja katsoin että pidätteet menisivät läpi. Pari ensimmäistä kierrosta Arsku oli innoissaan ku pääsi taas kisaamaan mutta kuunteli kuitenkin hyvin. Laukkasin sitten vähän ja tulin pientä pystyä pari kertaa jonka jälkeen okserin. Vielä ennen radalle mentyä laukkasin kierroksen.


Kun pääsin radalle menin katsomo päätyyn näyttämään sitä Arskulle, no ei Arsku siitä mitään välittänyt. Nostin sitten lähtömerkin jälkeen laukan ja lähdin ensimmäiselle esteelle. Ensimmäinen oli tavallinen pysty jolle tuli hyvä paikka. Kakkonen ja kolmonen oli linja jonka tuli seitsemällä askeleella. Nelonen oli okseri joka ylitettiin hyvin, maneesi kolahti aika kovaa josta Arsku otti vähän vauhtia niin vitoselle tultiin vähän huterasti mutta tuli kuitenkin hyvä hyppy. Kutonen meni hyvin ja seitsemäseste myös. Sitten tultiin kahdeksannelle, näin että tultaisiin lähelle joten ratsastin viime tipassa eteen joten lähti vähän kaukaata. Mutta puomi olisi voinnut tulla alas jos olisin ratsastanut paikan lähelle joten koin ratsastaessa että parempi ratsastaa eteen. 

Portilta sain punavalkoisen ruusukkeen koska kaikki radat olivat lohjalla clear round ratoja. Jessica sanoi että rata oli tosi hyvä paitsi että minun olisi pitänyt ratsastaa aikasemmin eteen kasille. 

Laitoimme Arskun hetkeksi heppikseen ja lähdimme kävelemään rataa jota en ehtinyt edes kävelemään loppuun, joten jännitti vähän jos muistan sen. Kasikympissä olin viidestoista lähtiä joten pääsin verkkaan melkein heti. Tein ihan samanlaisen verkan kuin edelisessä luokassa.


Radalle mentyä katsoin että on hyvä laukka ja lädin ylittämään ensimmäsitä estettä. Kaikki esteet meni hyvin. Kolmoselle lähelle mutta muuten kaikki meni hyvin seitsemänteen esteseen saakka. Unohdin minne oli menossa joten jouduin tekemään tiukan kännöksen kasille ja ysille tultiin väärässä laukassa... Mutta puhdas rata tuli ja oli yli iloinen. Kotiin vietäväksi sain kaksi ruusuketta, kaski hyvää rataa ja hyvät muistot!

8 kommenttia: