sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Onnistunut koulutunti

tämä kuva on lopputunnista mutta pääsi kuitenkin postauksen alkuun :')

Kuvien laatu ei ole paras koska unohdin väärät asetukset päälle mutta kiitos Moa kun kuvasit!

Sunnuntaina Jessica piti meille koulutunnin Riikan ollessa poissa. Tunnin aiheena oli väistäminen joka on yksi minun lempi kouluratsastus tehtävistä , koska siinä on jo haastetta muilekkin jakaa ainakin minun osalta.
Joten tunnin aloitimme tekemällä pysähdyksen ja siitä etuosakäännöksen ensin väistättäen vasentapohjetta ja sitten oikeata. Arsku on paljonpaljon helpompi ratsastaa vasenta pohjetta väistäen, kun oikeaa väistätäessä ei sujuntu ensin lainkaan. Kun olimme tehneet käännökset molempaa pohjetta väistäen otimme ravia isoilla ympyröillä, ja tarkoituksena oli irrotella hevosta.

alkuravit meni siihen malliin että kantapää katsoi taivaseen...
Sitten rupesimme väistämään takaosaa ulospäin kun olimme pitkällä sivulla. Ensin kuin aloitin tehtävän tekemisen niin ei ollut yhtään hajua miten minun piti ratsastaa, runkovääntyi ja takaosa oli enemmänkin uralla kuin pois sieltä. Jo toisella kerralla tuli ahaa elämys ja sain punaisesta langasta kiinni ja sainkin pari hyvää askelta.  Sitten vaihdoimme suunntaa ja piti väistättää oikeata ja nyt meni vielä huonommin kuin ensimmäisellä kerralla. Jessica sitten antoin niksejä jonka avulla Arsku rupesi oikeasti väistämään. Sitten viimeisen kerran ravissa tuli pätkä joka oli hyvä.

ainoa laukka kuva joka ei ole ihan suttunen joten saa kelvat vaikka onkin otettu värään aikaan...
Sitten tulimme laukkatehtävää jossa ratsastettiin kulmaan voltti ja sitten jatkettiin pitkälle sivulle missä sai väistättää jos halusi. Minä ensin laukkasin ihan normaalisti pitkääsivua pitkin , mutta sitten rupesin väistättämään. Ensin ei oikein sujunut mutta viimeinen väistö oli paras joten jätin sen siihen (näkyy videolla viimeisenä).  Rentojen loppuravejen kera ulos kävelemään hetkeksi ja sitten sisään.

Minulle on tullut kauhea motivaatio treenata koulupuolella , ja onhan Arsku oikein mukava kouluheppa! 



4 kommenttia: