tiistai 17. helmikuuta 2015

Onnistunut valmennus - Heidi Svanborg


Viikonloppuna Heidi Svanborg tuli pitämään taas kouluvalmennuksia joihin osallistuin. Tällä kertaa menin kaksi päivää, launataina Arskulla ja sunnuntaina Aadalla. Lauantain tunnilta ei ole materiaalia mutta Arsku kulki hyvin ja koko valmennus meni hyvin.

Kaikki postauksen kuvat ovat Joannan käsialaa kiitos♥

Muistakaa katsoa video joka on postauksen lopussa.


Sunnuntaina valmennus alkoi jo 11.15 joten selässä piti olla noin yhdentoista paikeilla. Kävelimme Sofian ja Ineksen kanssa tietä pitkin alkukäyntejä ja odottelimme milloin pääsisimme maneesiin verkkamaan. Kun pääsimme maneesiin otin ohjat ja siirryin raviin melko heti. Aada tuntui ihan kivalta mutta oli aika tahmea jota sen on aika usein. Verkkasimme molempiin suunntiin aika itsenäisesti. Itse pysyttelin paljon ympyröillä ja yritin saada Aadaa kuuliaaksi pohkeelle.



Siirryimme sitten tehtävään joka oli 10 metrin voltit jokaiselle sivulle, teimme tätä  myös lauantaina.Voltit onnistuivat ihan hyvin mutta Aada oli kauhean hidas pohkeelle mutta parani huomottavasti koko ajan. Heidi neuvoi minua ottamaan vähän lyhkäsemmän sisäohjan ja pitää taivutusta pidempää, koska päästän helposti ennen kun hevonen antaa periksi. Kun olimme saatu hyvät voltit oikealle vaihdoimme suuntaa ja teimme vielä pari volttia vasemalle.




Pienen kävelytauon jälkeen otimme taas ravia ja valmiselimme laukkaa, ja kun hevonen tuntui hyvältä nostettiin laukka. Työskentelin ensin hiukan ravissa koska halusin Aadan reagoimaan pohkeseeni nopeammin ja se onnistui, joten nostin laukan. Laukkasin ensin pari kierosta ympyrällä jonka jälkeen laukkasin vähän maneesia ympäri.




Työstimme sitten hevosia ympyrällä ja yritimme pitää mahdollisimman tasasisen taivutuksen kokoajan. Ensin Aada ei oikein taipunut ympyrällä mutta vähän aijan kuluttua rupes hevonen ja taipumaan. Loppua kohden vasemassa kierroksessa Aada tuntui jo todella kivalta. Valmistelimme siirtymisen raviin ja vaihdoimme samalla suuntaa ja valmistelimme uutta laukkaa.


Kun nostimme oikean laukan niin nostoni oli jotain ihan kamalaa... unohdin valmistella nostoa joten juoksimme enemmänkin laukkaan XD joten siirryin takaisin raviin ja nostin uuden laukan ja nyt nosto oli jo ihan toista luokkaa. Jatkoimme taas työstämistä ympyrällä. Pari ensimmäistä kierrosta lavat luisti ulos mutta sain sen korjattua. Parin ympyrän jälkeen Aada tuntui ihan mahtavalta! Laukka oli mukava, taivutus oli kohdillaan ja kaikki avut meni läpi. Heidikin kysyi että tuntuuko mukavalta, ja kyllä tuntui. Laukkasimme vielä hetken ja bensa rupesi loppumaan molemmilta mutta loppuun saakka meni laukat hyvin.



Otimme sitten loppuraveja ja pyrimme saada hevosia eteenalas. Loppuraveissa Aada oli tosi letkeä ja ravas todella hyvin eteenpäin. Pari kierosta molempiin suuntiin ja sitten Heidi sano että Aada näyttää hyvältä ota käyntiin. Kävelin pari kierrosta maneesissa jonka aikana pari katsojaa kehui kuinka olen kehittynyt ja että ratastin hyvin. Menin sitten vielä ulos kävelemään pihalle ja ottamaan pari yhteis kuvaa.



heppa höyrysi tunnin jälkeen, ja oli hiukan hikinen.
Tunnista jäi ihan mahtava fiilis! Ratsastin viidettä kertaa Aadalla ja se meni ihan sika hyvin. Vielä lisäksi lauantainkin valmennus meni hyvin. En voisi olla tyytyväisempi! Muistakaa katsoa video joka on postauksen lopussa.





6 kommenttia: