sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Suokkiratsastaja


Tepastelen tallille sisään ja katson kellä menisin ja tällä kertaa ratsuna oli kyllä vieläkin suokki, mutta se oli vaihtunut tutusta Arskusta nuorempaan Vilmaan. 


Aloitimme raviverkan aika itsen'isesti ja pyrin tekemään paljon ympyröitä koska Vilma oli aika vauhdikkaalla tuulella.  Vilma ja Arsku on ihan samanliasia mutta kuitenkin ihan erillaisia. Molemmat on painavia edestä mutta Arskun saan ratsastettua "ylös" mutta en Vilmaa jolloin nojaan eteen ja istunnasta tulee ihan kamala...


Alkuveryttelyn jälkeen rupesimme tekemään voltteja ja pohkeen väistöä. Väistöt meni ensin ihan päin puskaa kun takapuoli jäi toiselle saarelle ja etuosa jatkoi matkaaa. Kun sitten muistin että takaosa mukaan alkoi jo näyttämään joltain vaikkakin oli vielä paljon hiomista. Lopulta sain kaivettua pari ihan hyvää väistöaskelta esiin.


 

Kun väistöt oli tehty molempiin suunntiin otimme ympyröillä laukkaa. Laukka pyöri ihan hyvin ja minun mielestä Vilmaa on kivointa työstää laukassa, mutta tälläkertaa vauhtia oli liikaa ja kuski hukassa joten vierähti hetki ennen kun taivutukset meni jotenkuten läpi. Teimme myös voltteja laukassa mutta minä tein pikemmin isoja ympyröitä.



Otimme viellä vähän ravityöskentelyä harjoitusravissa jonka jälkeen rennot loppuravit. Hansu neuvoi minua miten minun pitäsi ratsastaa Vilmaa kivaksi ja pari ihan kivaakin askelta tuli, johin oli hyvä lopettaa.


6 kommenttia: