perjantai 2. tammikuuta 2015

2014 vuoden viimeinen tunti


Keskiviikkona meillä oli jo 12 maissa koulutunti siltä varalta jos jotkut ihmiset rupeisivat ampumaan raketteja ennen kuutta. Automatkalle kohti tallia Maria ilmoittaa että Jessica oli lähettäny että saimme valita itse hevoset. Ensin ajattelin ottaa jonkun jolla en yleensä menen mutta kuitenkin Arsku houkutteli minua eniten loppujenlopuksi.

Martta oli vierailemassa joten kaikki kuvat ja videot ovat hänen käsialaa, kiitos!


Alkukäyntien jälkeen otimme ohjat ja teimme suorialinjoja seinältä poispäin, niin että saisimme hevoset pohkeen väliin. Jessica sanoi myös että älkää taivutelko vielä koska hevosten pitäisi pehmeytyä tämän tehtävän aikana ja tottahan se oli.  Sitten otimme ravia ympyröillä joka piti olla se "irrotteleva"vaihe. Arsku oli ja todella kiva alkuraveissa ja oli pehmeä edestä joka oli todella hyvä juttu koska yleensä Arsku on aika kova. 




Alkuveryttelyn jälkeen istuimme alas ravissa ja teimme pysähdyksiä joidenka kautta etuosakäännöksiä. Jälleen kerran oli ongelmia kun piti väistättää oikeata, mutta taas vasempaan onnistui hyvin. Olin toivonnut tiistaina Jessicalle jos voisimme tehdä niitä väistöjä taas ja niitähän me sitten teimme parikertaa. Aloitimme oikeaa väistättäen käynnissä ja ensimmäinen kerta meni penkin alle, toinen paremmin. Ravissa sama juttu ja kerran tulin niin J sanoi jo että tosihyvä taputa sitä toi riitti.  Kun muut jatkoivat väistämistä otin ravia ja en tiedä mitä tapahtui mutta Arsku meni paremmin kuin koskaan! 

Teimme väistöt vasempaa väistättäen eli olimme oikeassa suunnassa. Ensimmäinen kerta oli hyvä J mielestä mutta tokaisi että Arsku ja sinä pystytte parempaan (tämä kerta on videolla). Tulin uudestaan ja meni hyvin ja se riitti sitten meille. Ravasin taas ympyrällä mutta tähän suunntaan Arsku ei ollut yhtä hyvä.


Laukka tehtvästä ei ole valitettavasti materiaalia mutta selostan nopeasti mitä teimme. Elikkä teimme keskiympyrää ja S kohdalla nostettiin laukka , laukattiin kierossa ja siiryminen raviin taas S kohdalla. Ja meidän piti ratsastaa niin hyvät siirtymiset kuin mahdollista. Laukan nostot olivat parempia kuin yleensä mutta J oli sitä mieltä että pystyn parempaan koska Arsku osaa jos vain pyydän. Ongelma oli siinä kun A nostaa laukan enemmän etujaloilla eikä takajaloilla. Mutta viimeisimmät kerrat onnistui vat todella hyvin. Ravisiirtymiset olivat ihan hyviä ja viimeinen kerta oli sitten jo vielä parempi. 


Loppuraveissä J pyysi minua istumaan alas ja että kokeilaampa yhtä juttua joka ei onnistunut niin hyvin, joten ei siitä sen enempää :'D En luule että olen ikinä saanut niin paljon kehuja kuin tällä tunnilla, no olihan tämä paras koulutunti kaiken puolin jonka olen ratsastanut. Toivottavasti pääsen ratsastamaan koulutunteja Arskulla, koska nyt olen löytänyt nappuloita.


5 kommenttia: