keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Astetta isompi kouluhevonen



Maanantaina kävin ratsastamassa koska en päässyt keskiviikkona rippikoulu menojen johdosta. Minea oli jo mennyt aikasemmin tallille ja lähetti että menisin Aadalla. Aadalla menin viimeksi kaksivuotta sitten ja se tunti ei mennyt oikein nappiin kun sain maistella hiekkaakin.
Kävin kuvaamassa Mineaa joka meni itseasiassa Arskulla jonka jälkeen auttelin tallissa.


Maneesiin tepasteltua nousin jakkaran kautta Aadan selkään, säädin jalustimet ja lähdin käppäilemään pitkin maneesia. Kun kaikki olivat päässeet selkään otin ohjat ja rupesin taivuttelemaan kulmissa sisään ja pitkillä sivuilla ulos. Alkuraveissa tein samaa mutta tein myös isoja ympyröitä.


Kun alkuverkat oli tehty jatkoin työskentelyä harjoitusravissa ja laukassa. Ravissa Hansu antoi vinkkejä että saisin muodon ylemmäs ja saada Aadaa kantamaan itseään paremmin. Hetken kuluttua tulikin ihan hyviä pätkiä ravissa jonka jälkeen nostin laukan. Laukka tuntui ensin isolta Arskun laukkaan verattuna mutta kyllä siihen totuin parin ympyrän jälkeen. Laukassa taivuttelin taas, mutta yhtäkkiä tuli ongelma että lavat valahtivat ulos joten korjasin sen ja jatkoin työstämistä.




Jatkoimme vielä laukkatyöstämistä molempiin suuntaan. Hansu taas auttoi minua aktivoimaan takapuolta jalaukkaa, kyllähän se lopulta tuli jotenkuten töihin. Otimme kävelytauon jonka aikana saimme tietää seuraavan tehtävän.

Eli oli taas pohkeen väistö tehtävä jotka on minun lempitehtäviä.  Pitkilläsivuilla aloimme väistättämään keskihalkaisijaa kohti ja sieltä sitten takaisin uralle. Ensimmäisellä kerralla oli vähän hakusessa miten väistättää mutta toisella kerralla sujui jo hyvin. Väistö väistön jälkeen sujui paremmin ja paremmin. Väistöjen ohella sai myös tehdä ravityöskentelyä jota sitten totta kai tein.
Vaihdoimme suuntaa ja tulimme väistöjä, tällä kertaa Aada keksi sitten jekun ja väistätti kyllä mutta vähän väärän laisia väistöjä... Hansu tuli avuksi ja teimme pari väistöä yhdessä ja sitten kun oli tullut pari hyvää väistöä lopetimme siihen.





Vaikka viimeinen tehtävä meni hiukan mestään ei se minun hyvää fiilistä estänyt. Menin Aadalla kolmatta kertaa ja meni ihan super hyvin ja Hansukin sanoin että ratsastin hyvin ja Aada pääsi oikein töihin. Aada olikin ihan hikinen tunnin jälkeen!
Aadalla haluaisin ehdottomasti mennä toisenkin kerran.
Postauksen kuvat ovat Ineksen käsialaa kiitos!


13 kommenttia: